Grilling

Grill i hagen
Borettslaget har en kullgrill for felles bruk. Grillen står i hagen ved flaggstangen nærmest Fjellgata 1.

Grillen er en "Weber Master-touch kullgill". Skulle det være behov for en bruksanvisning finner du det her.

Vi oppfordrer folk til å sette seg inn i grillens funksjoner. Man kan for eksempel regulerer mengden luft gjennom åpninger i lokket og i bunnen. I starten har man gjerne mye luft til, men når man har fått ønsket varme kan man strupe lufttilførselen. Det er også nyttig å vite om forskjellen mellom indirekte varme og direkte varme. Man kan legge kull på kun den ene halvdelen, og når pølsene er stekt kan de legges over på delen som ikke har kull. Man kan bruke delen uten kull for å få en langsommere oppvarming, bra for store kjøttstykker og fisk. Bruk lokket. 

Etter bruk, sørg for å dra spjeldet frem og tilbake for å få kullrestene ned i bøtten i underkant av grillen. Kastes i restavfallet, når alt av avkjølt, gjerne dagen etter eller før du starter neste grilling.

Grill og sikkerhet:

Vi ber om at tennvæske ikke oppbevares ute, hvor det er lett tilgjengelig for andre. Før man tenner på bør man passe på at grillen står stabilt. Så lenge grillen er i bruk og varm, må foreldre passe på at barn holder avstand til grillen. 


Grilling på balkongene
Grilling på balkongene er tillatt, men det kan være greit å minne om noen punkter fra husordensreglene:

  • Kullgrill er ikke tillatt, se oppsummeringen av husordensreglene.
  • De samme husordensreglene sier: "Det er ikke tillatt å oppbevare brannfarlige væsker/gasser/gjenstander i leiligheter eller boder."
  • Selv om man kan grille på balkongen skal man fortsatt vise hensyn til naboene: "Leiligheten skal brukes slik at det ikke er til unødig sjenanse for de øvrige beboere"