Endret: 27 okt 2016     Opprettet: 26 aug 2011

Hvordan inventar og løsøre skal behandles når du selger leiligheten

For selgeren kan det være et godt tips å fjerne det man ønsker å ta med seg før visningen!

NB!!!

Varmekilder: Ovner, kaminer og panelovner, uansett festemåte.

Vegg-til-vegg-tepper, uansett festemåte.

Tørkeskap, med eller uten avtrekkskanaler.

TV-antenner og fellesanlegg for TV.

Søppelstativ og eventuell holder.

Postkasse.

Planter og busker skal være som ved visning.

Oljefat.

Markiser og persienner skal følge boligen.

Løse skap: Garderobeskap, matskap, kosteskap, gryteskap, selv om disse er løse, men er en del av den totale innredning.

Flaggstang

Brannstiger der dette er påbudt.

Brannslukningsapparat/brannslange og røykvarsler er påbudt i alle boliger og skal uten kostnad følge boligen, selv om utstyret ikke var til stede ved visning.

Baderomsinnredning: Badekar, dusjkabinett, speil, hyller, håndkle- og glassholdere, samt annen baderomsinnredning som f. eks. fastmontert dopapirholder.

Avtrekksvifter av alle slag.

Armatur: kupler, lysstoffarmatur, utelys og annen fast belysning på bad, wc, kjøkken, entre, vaskerom, boder og kjeller, samt hagebelysning.

Selv om noen av punktene nedenfor er uaktuelle for beboere i blokk og dermed også blir uaktuelle for oss i Verksgata borettslag, velger vi å legge ut denne listen over hva som skal følge med leiligheten dersom de var tilstede ved visningen og dersom annet ikke er avtalt. (Kilde: OBOSBLADET, nr.2/2002)

LISTE OVER HVA SOM SKAL FØLGE MED VED SALG

Dersom annet ikke er avtalt, skal varig innredning og utstyr som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset leiligheten følge med ved salget. Gjenstander og løsøre som det ved markedsføringen har blitt opplyst følger med i handelen, skal overlates uten kostnad.

I utgangspunktet kan du som selger fritt avtale med kjøper i hvilken utstrekning gjenstander og løsøre skal følge leiligheten.

I Avhendingsloven står det bl.a. at du som SELGER har ansvaret for at GJENSTANDER og LØSØRE som fantes ved visningen skal følge boligen ved overdragelse til ny eier.